Ръководени от принципа По-лошо няма да стане“, за профилактика“ или пък

...
Ръководени от принципа По-лошо няма да стане“, за профилактика“ или пък
Коментари Харесай

Процедури, които е опасно да прилагаме на бебето, без да питаме лекаря

Ръководени от принципа „ По-лошо няма да стане “, „ за профилактика “ или пък „ педиатърът постоянно предлага това при простуда “ може съществено да навредим на здравето на детето си. Дори вашата майка, баба или най-хубава другарка да е правела следните неща, не трябва да ги прилагате, без да се допитате до лекаря, поучава медицинският специалист и педиатър Павел Житов.

Почистване на носа и очите на кърмачето

Незнайно по каква причина „ златен стандарт ” в грижата за новороденото е всекидневното разчистване на носа и очите му от тайни с тънък тампон. Той обаче води до назален или очен дискомфорт, който е защитна реакция на тялото, тъй като лигавиците би трябвало да бъдат хидратирани.

Запомнете: носът, очите и ушите на детето не се нуждаят от в допълнение ежедневно разчистване.

" Превенция " на кожни проблеми

Най-често срещам тази обстановка с новородени, когато родителите за профилактика преди да сложат пелената, мажат с хидратиращи лосиони, кремове или пудра.

Важно е да запомните един главен принцип: невмешателство. Ако сега бебето няма проблеми с кожата, не се опитвайте да извършите нещо за предварителна защита. Всички кремове и лосиони са нужни, в случай че има проблеми: пилинг, зачервяване и други

Масаж

Сега доста родители се опасяват да не би да не развият детето физически. И първото, което е на дневен ред, е масажът: всички родители го ползват. Само че масаж без показания може да навреди.

По време на тази процедура се усъвършенстват нервната проводимост и кръвообращението, само че в някои обстановки това не е належащо. Физическото развиване на детето се основава на четири стълба: мускулни нишки, нервна проводимост, костна тъкан и хрущял. Така че, масажът визира първите две. Когато се ползва, се подтикват мускулите и нервите, те стартират да порастват, а костите и хрущялите не го вършат.

На родителите постоянно им се коства, че бебето би трябвало да се масажира, тъй като това ще му помогне да пропълзи или проходи по-лесно. Не мислят за това, че в неговия мозък към този момент има стратегия по кое време и по какъв начин да направи и без потребност не трябва да се форсира естествения ход на нещата.

И, несъмнено, не би трябвало да си купувате проходилка. В някои страни те са неразрешени неслучайно.

Според родителите проходилката има доста преимущества, да вземем за пример, детето няма да се изкатери наникъде от нея, защото е закрепено, и в това време наподобява, че е заето да научи нова опция - да върви. Но това оборудване е нездравословно, тъй като в него тежестта на детето се преразпределя погрешно, част от него пада върху структурата на проходилката, а краката и мускулните връзки се натоварват по-малко стрес, в сравнение с би трябвало, т.е. те се развиват погрешно.

Инхалации с пара над варени картофи

Любимата занимавка на нашите баби при кашлица или хрема може да нанесе контузия на кожата и синусите на детето и да усили риска от отоци на слизестите мембрани. Доказано е, че за тях температурата на парата над 40 градуса е нездравословна.

Такива процедури са противопоказни, когато човек има висока температура, тъй като я покачват още повече. А в случай че вместо картофи във водата сипвате билки или ефирни масла, това покачва риска от развиване на алергия. Освен това, маслата запушват ресничките на лигавата, което утежнява положението.

Основният минус на сходни инхалации обаче е невъзможността да се управлява топлинният режим.

Днес са известни инхалаторите – пулверизатори, само че даже и с тях не ди позволявайте да вземате независимо решение да ги прилагате.

Само доктор може да подбере вярното лекарствено средство според от локализацията на възпалението.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР